Mensen laten groeien via verbeelding

Portretten kunnen helpen om te groeien, om dat te laten zien waar geen woorden voor zijn, om jezelf en een ander beter te zien en te begrijpen.

In projectvorm kan ik een combinatie brengen van psychologische begeleiding/coaching en fotografische verbeeldingskracht om te helpen bij de ontwikkeling. Samen met behandelaren, onderwijzers en docenten of teamleiders kan ik de kracht van fotografie inzetten om anderen te laten groeien of herstellen.

De afgelopen jaren heb ik een project gedaan in een 3e lijns GGz instelling om portretten te maken als deel van een behandeltraject. Deze portretten waren steunend voor de clienten – die een slecht zelfbeeld hebben, langdurig in behandeling zijn en vaak geen houvast hebben aan zichzelf of hun familie. In hun behandeltraject riepen de foto’s reacties op die de behandelgesprekken verdiepten. Elk portret was een zorgvuldige reflectie van wat hen mooi, sterk of bijzonder maakt. Soms was dit voor hen het eerste portret dat bij hun familie aan de muur kwam te hangen. Of een tastbaar bewijs van hun kracht en waarde.

Een ander project had tot doel om sekswerkers een ander, meer hoopvol en positief beeld op zichzelf te geven. Ik heb dat gedaan met respect voor de persona die ze als sekswerker gebruiken om zich zeker te voelen. Door een filmische sfeer te creeren konden ze zich toch weer trots voelen op de mooie mensen die ze ook zijn. Jonge vrouwen die een beter leven zoeken. Moeders die een bron van inkomsten weten te vinden met wein?ig mogelijkheden. Ze zijn sterk, uniek en mooi. Waarom zouden er niet nog meer mogelijkheden zijn in de toekomst?

Ook voor dat soort projecten ben ik beschikbaar. De kracht van fotografie – en de zorg voor mensen. Zodat er een positieve impuls komt om verder te groeien ondanks tegenslag of kwetsbaarheid.

Fotografische coaching

projectvoorstel op maat
1200 euro exl BTW

In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • een dagdeel voorbereiding
  • twee dagdelen fotografie in de studio of op locatie in midden Nederland
  • minimaal 4 en maximaal 6 personen voor een portretsessie op die dagĀ  – afhankelijk van de coachingsbehoefte per persoon wordt de tijd voor de sessie per persoon bepaald
  • per persoon 1 beste foto uit de sessie – geprint op 13×18 formaat op professioneel fotopapier en op zuurvrij karton geplakt

Wat valt buiten deze prijs:

  • Grotere afdrukken om als expositie te tonen (mits betrokkenen hiervoor toestemming geven)
  • Commercieel gebruik
  • Reis- en parkeerkosten