Zakelijke en verhalende portretten

Outdoor headshot

De outdoor setting met zijn kleurrijke achtergrond zorgen ervoor dat dit portret extra opvalt. We maken de foto op een mooie zonnige dag in de open lucht. De studiobelichting gaat hiervoor mee naar buiten. De zon en de omgeving geven elke foto een bijzondere sfeer. 

Dit portret past bij je als je:

 • zover bent in je loopbaan dat je weet dat het evenveel om je persoonlijkheid gaat als om de inhoud van je CV;
 • toe bent aan een ander soort foto dan de standaard bedrijfsfoto of een selfie;
 • te kleurrijk en uniek bent om goed uit de verf te komen in een indoor headshot;
 • je voldoende zelfvertrouwen hebt om te ontspannen voor een foto tijdens een fotoshoot in de buitenlucht (waar mensen langslopen of rijden die kunnen kijken);
 • je de tijd hebt om op het mooie weer te wachten

Deze foto kan gemaakt worden als je een beetje geduld hebt om op de wachtlijst te staan tot het weer mooi genoeg is om de foto te maken. Ik maak dit portret alleen in de maanden april tot en met september op de dagen dat het heel zonnig is en de wind niet te hard waait. Je reserveert bij mij een plaats op de wachtlijst. Ik roep je op zodra het weer goed genoeg is. Het aantal plaatsen op de lijst is daarom elk jaar beperkt.

Ik maak de portretten nu in de omgeving van Leusden of Den Haag (Malieveld). In overleg kan ik ook naar je toe komen voor een kleine meerprijs.

Special profile

Je bent op zoek naar een portret om je mee te profileren. Een portret dat meer laat zien wie je bent en in welke setting jij of je bedrijf of groep excelleert. In een stijl die opvalt en past bij jouw profiel, jouw merk. Met filmisch licht en perfect voor jou op maat gemaakt.

Een special profile portret is dan precies wat je zoekt.

Hoe werkt het?
Je mailt je wat je voor idee hebt – misschien zelfs met een voorbeeld erbij van een foto die je inspireert of een stijl die je zoekt. We hebben contact om je idee door te spreken. Ik reserveer een dagdeel voor je in mijn studioruimte in Schalkwijk (vlakbij Houten). Daar brengen wij je idee tot leven. En binnen 7 werkdagen heb je de beste foto’s van je fotoshoot in een digitaal bestand binnen.

Storyline portret

Een storyline portret geeft je de ruimte om je verbeelding de vrije loop te laten. Doorbreek de lockdown en verleg je grenzen in dit vindingrijke en fantasevolle portret.  Een unieke herinnering in een bijzondere tijd.

Hoe werkt het?
Voor dit portret bepalen we eerst samen het decor, de sfeer en de stijl. Denk aan de schilderijen van oude meesters, filmscenes, fantasie landschappen. Daar zoek ik een mooie foto achtergrond bij die we gebruiken als ‘decor’. We gaan ook samen bij een professionele kostuum verhuurder op zoek naar passende outfits als je die niet hebt. Daarvoor is een pas sessie nodig bij de kleding verhuur. Kwaliteit en sfeer staan voorop.

De foto’s maken we in de studio in Schalkwijk of op een eigen locatie (als die groot genoeg is) – met een paar props als dat nodig is voor de sfeer of de perfect pose bij het gekozen ‘decor’.

Na afloop maak ik van de beste scenes / poses bij het decor een digitale file. We bepalen vooraf hoeveel scenes we in 1 decor proberen uit te beelden. Gemiddeld zijn er 3 a 4 scenes haalbaar in 1,5 dagdeel.

Outdoor Headshot

kleurrijk en professioneel
145 euro (incl BTW)

De prijs bevat het volgende:

 • een portretsessie van 1 uur
 • op locatie in Leusden of in Den Haag Malieveld
 • met 1 outfit
 • een digitaal bestand van de beste foto uit de sessie
 • dat subtiel geretoucheerd is

Als je een sessie boekt krijg je per mail bevestiging met een paar aanvullende vragen.

Zodra de afspraak is vastgelegd, krijg je een mail met meer informatie over hoe het oproepen voor het portret in zijn werk gaat.

Mocht de nieuwe ijstijd aanbreken en het lukt niet om voor eind september je portret te maken, dan krijg je natuurlijk je geld terug.

Special Profile

studio portret volledig op maat gemaakt
295 euro (incl BTW /starttarief) - exclusief decorstukken / visagie etc

De prijs bevat het volgende:

 • een portretsessie van 4 uur
 • in een stijl naar jouw keuze
 • in de fotostudio in Schalkwijk (vlakbij Houten)
 • een digitaal bestand van de beste foto’s uit de sessie
 • die subtiel zijn bewerkt

De basis prijs is 295,- inclusief BTW. In deze prijs zijn geen decorstukken / kostuums of visagie / kapper inbegrepen.

Storyline portret

Uniek verbeeldend portet in fotodecor
540 euro (incl BTW / starttarief) excl. huur props / visagie / kostuums

Dit is een uniek maar arbeidsintenstief project. De prijs voor persoonlijk gebruik van de foto’s bevat het volgende:

 • een foto die dient als decor en die daarna niet meer op die manier voor een andere Face Focus klant wordt gebruikt zodat een unieke scene ontstaat
 • een sessie van 1 uur om kostuums uit te zoeken bij een professionele kostuumverhuur (locatie Amsterdam)
 • een portretsessie van 4 uur – waarin alles wordt gericht op het naadloos belichten van een aantal scenes om in de gekozen achtergrond te passen
  in de fotostudio in Schalkwijk (vlakbij Houten)
 • 3 a 4 digitale files met daarin de beste portretten ingepast in het ‘decor’

De huur van de kostuums is niet inbegrepen in de prijs – prijs is per outfit gemiddeld tussen de 70-100 euro inclusief BTW. Bijzondere kostuums kunnen duurder zijn. De startprijs is 540 euro inclusief BTW voor een portret voor persoonlijk gebruik. Als je dit portret commercieel wilt gebruiken ligt het tarief hoger – prijsopgave volgt afhankelijk van het commercieel gebruik.